Green eyes

Hvilket likte du best?

Kommenter her

Bildedryss fra dagenKaja frøys en del i dag hun!

Søte Marte!

Koselig skoledag. Vi hadde prosjekt i fordypning, hvor jeg har foto. Vi hadde et slags "mauelle-instillinger-kurs" i dag, hvor jeg lærte endel nytt som jeg faktisk aldri har tenkt over før! Vi fikk i oppgve å finne to motiver å ta bilde av; et hvor vi skulle ta et bilde med lang lukkertid og et met kort lukkertid, og et hvor vi skulle ha høy blenderverdi og et hvor vi skulle ha lav. Det var egentlig ganske interessant. Her er resultatet mitt:

Blender:

                                       f/1.4                                                                                                                 f/7.1

Lukkertid:

                                                    1/160                                                                                                         1/15

Hvordan har dagen din vært?

Kommenter her

Favorite song


Erik Hassle er bare superflink! Elsker alle sangene hans!

 Han lager fin musikk, og er superkjekk, winwin! 
Likte du sangen?

Kommenter her

Cute little girl
Lille Sofie. Hun er ikke så glad i å bli tatt blide av, haha!

Kommenter her

Snipetorpmarkedet


I dag er snipetorp fullt av boder med hjemmedyrkede grønnsaker, honning, hjemmebakt brød, smykker og diverse andre hjemmelagde ting som man kan få kjøpt. Det pleier ofte å være rundt 10 000 mennesker på denne dagen som har vært en tradisjon i mange mange år. Virkelig koselig tradisjon. 

Planene for dagen er å bare chille med Cecilie, spise eplekake og ta bilder.
Planer for dagen? Har dere et slikt market der du bor? 

Kommenter her

Slankebok for barn ned til 4 år


(Innlegget er lånt fra >denne< bloggen, fordi jeg ville videreføre budskapet)

Forfatteren Paul Kramer hadde sikkert gode intensjoner når han skrev boken. Han vil nok hjelpe overvektige barn til å spise mindre og trene mer. Men det er veldig veldig trist. Håper ingen barn leser boken. Åpenbart har ikke de dårlige rådene fungert spessielt bra for han heller. Hvordan skal vi forvente at små barn skal klare å gå sultne når voksene ikke klarer det? Dette er galskap og det er dags for at alle må innse det.

Boken er rettet mot barn ned i 4års alderen og forteller om en ung tenåring som heter Maggie. Maggie er fet og blir mobbet på skolen. Men ved å begynne å spise mindre og trene mer, blir hun smal, stjerne på fotballlaget og populær på skolen.

På nettet vimler det av protester mot boken på nettet som skal publiseres i oktober. Er dette en nødvendigt budskap for å vende fedmeepedemien som også påvirker barn? Boken er en perfekt illustrajon på missoppfattelsen bak fedmeepedemien. Vi spiser dårlig mat (sukker, ren stivelse) som gjør oss sulten og får oss til å spise formye. Men de fleste tror ennå at løsningen er å bare ignorere sulten og trene mer, istedet for å gjøre noe med årsaken. Naturligvis fungerer det ikke. Voksne blir fetere i hele vestverden. Og når det samme hender barn gir vi dem de samme dårlige rådene.

Problemet er at det ikke er et fire år gammelt barn sin feil at hun blir overvektig. Hun handler ikke maten. Hun lager ikke maten. Om foreldrene hadde gitt henne bra mat, uten rent sukker og stivelse, hadde hun sansynligvis aldriblitt overvektig fra starten av. Det er ikke det overvektige barnets feil. Så vi skal selvfølgelig ikke legge ansvaret på å løse problemet på hennes skuldre. I en mindre gal verden hadde foreldre istedet sørget for at barnet hadde fått tilgang til bra mat uten større mengder sukker og stivelse.

Her er et intervju av forfatteren av boken "Maggie goes on a diet" Trykk her eller på bildet for å se intervjuet!


 

Aktuellt intervjuet dr Anderas "kostdoktorn" Eenfeldt om boken. Intervjuet starter 23 minutter og 14 sekunder inn i sendingen. Trykk her eller på bildet  for å se innslaget.

 

Kommenter her

Matfestivalen


Matfestivalen Mersmak i skien er et utrolig bra tiltak for forskjellige kulturer. Det var lt fra tradisjonell norsk mat til krydrede og spennende smaker fra India og diverse andre land. Jeg smakte blandt annet på Sudan, Thailand og Kurdistan. Det er over 80 boder hvor du kan kjøpe og smake på mat fra alle mulige kulturer. Til tross for det dårlige været var det fulle gater, god mat og mye fint å se på. Åpningstoget fullt av dansere, skuespillere og sangere. Fint!


//bildene er lånt av Merete Hegna.

Fler som har vært på matfestivalen?

Kommenter her

Rødt hår


Merete redigerte fargen på håret mitt! Ble superfornøyd og syntes egentlig jeg kledde det litt!

Hva synes du? Hva kledde jeg best?

Kommenter her

Enda mere skoleblogging


Nettopp skrevet søknad om foto som fordypningsfag. Jeg regner med at over halve klassen kommer til å søke foto, så endel kommer til å bli tvangsflyttet over på film. Ikke at det er noe  galt med film altså, men jeg har virkelig lyst til å lære mer innen for fotografi og redigering og sliktDe siste dagene har jeg kjøpt ekstremt mange skrivebøker. Hele stipendet mitt går til ting vi fikk av skolen på ungdomskolen. Jeg vet jo at det er det stipendet skal brukes til, men det er så trist å se pengene bare skli ut av hendene mine, og jeg ikke får brukt noe på godteri, kjoler og converse. Og busskort! Det trenger jeg. 

Nå har vi nettopp hørt en utrolig sterk historie fra en i klassen som var på utøya. Jeg kjente tårene presset på og jeg fikk helt vondt i magen. Det er så vanskelig å forestille seg hvordan det må ha vært, men det var enklere å tenke seg nå som vi har hørt en som er nær fortelle om det. 

Kommenter her

Skole og slikt


Jeg er superfornøyd med skolen, klassen og lærerne. Jeg har enda ikke blitt så godt kjent med de i klassen, men gleder meg til det, for alle virker supersøte! Hittil har vi gått igjennom mediefag, litt om presse osv. Vi har hatt engelsk, matte og fått omvisning i gym områdene. Jeg har handlet skoleutstyr til nesten 2000 kroner, og har enda ikke alt det som står på utstyrslista. 

 
Har forresten fått en ny top 5-blogg. Han heter Chris Le og har kjempekule bilder.

Kommenter her

Barnevakt!
Er barnevakt med Frida, for tre herlige unger. Thomas, som for øyeblikket er opptatt med å se på tv, Marthe, som er i seng og Sofie, som er kjempehyper etteren pose med marshmallows. Herlig!

Kommenter her

Love always wins


Image and video hosting by TinyPic

Vad tycker ni?

Kommenter her

Design og explorer


Dette er hvordan designet ser ut i explorer:Og dette er hvordan det skal se ut:Forskjell much. 

For det første er overskriften borte. Sykt irriterende. Også dekker sidemenyen over mye av innleggene, for ikke å snakke om at den har forflyttet seg på en feilmargin på veldig mange cm. Jeg aner ikke hva eller hvor den sorte streken kommer fra, men den var veldig forstyrrende. Sidemenyen står forresten ikke stille heller, sånn som den skal. "Om meg" er borte. ALT er feil. Det ser sikkert feil ut i andre nettlesere også, men det vet jeg ikke noe om. 

Hvordan ser det ut hos deg? Hvilken nettleser bruker du?

Kommenter her

Kos
Kos meg med Hedvig på en benk mens solen gikk ned. Koselig!

Kommenter her

First day at school
Da jeg gikk til skolen var det skyfri himmel og 25 grader ute, men så begynte det å regne og ble kaldt og jeg ble kliss våt... 

Det var utrolig gøy å begynne på ny skole. Ungdomskolen var virkelig de tre værste årene i mitt liv, så det blir bra med en ny start. Jeg var egentlig kjempe nervøs, og som sagt i forrige innlegg; superstressa, og hadde absolutt ingen anelse om hvor jeg skulle møte opp, og hva jeg skulle ha med meg av utstyr. Det gikk heldigvis kjempefint. Kule elever, kule lærere, kul skole! Dagen startet med endel info om skoleåret, klasser og hvordan skolesystemet fungerte. Vi lærte navnene til de som gikk i klassen, men jeg har glemt dem nå da...lol. Møtte også endel kjente mennesker, men de fleste skulle gå idrett, så det var kun et par kjente som kom i min klasse. 

Andre som begynte i dag? Hvordan var din dag?

Kommenter her

Første skoledag på vgs
Stresset rundt hele morgnen. Æh, stresser fortsatt! Ønsk meg lykke til! 

Kommenter her

Kamilla
Hjemme fra Luksefjell med Cecilie, Kamilla, Johan og pappa. Superkoselig!

Kommenter her

Litt nytt
Bukse: Bikbok, Topp: Tara, Genser: H&m

Kommenter her

A girl in the forest #2

Kommenter her

Like a skyscraper


Må bare nevne at jeg slettet innlegget hvor jeg skrev at jeg skulle ha en bloggpause, nettopp på grunn av alt for få ideer om hva jeg kunne blogge om - men så er det jo da man får all inspirasjon, tar fine bilder, hører fine sanger, og finner bra ting å skrive om. 

For øyeblikket er jeg dilla på sangen Skyscraper. Jeg er stor fan av Demi Lovato, og har ekstremt mange av sangene hennes Starred på Spotify. Hun er så flink! Hva synes du om sangen (eller generelt sangene hennes)? 

Kommenter her

A girl in the forest

Kommenter her

Outfit 130811

Shorts: bikbok, topp: topshop, jakke: hedvig sin, smykke: bikbok.

Kommenter her

Fint!
hahha verste redigeringen ever, men det får gå. Nå skal jeg ut, snakkes :))

Kommenter her

Super sommer!


  

Kan nesten ikke tro at det kun er 9 dager til skolen begynner igjen! Det er helt sykt, og jeg gleder med veldig! Denne sommeren har virkelig overgått de tidligere, hvertfall fjordårets sommer. Jeg har tilbringt mye tid med venner. Etter sommerleiren til UV ble jeg kjent med kjempemange nye mennesker som jeg har fått god kontakt med. Ellers har jeg tilbringt mye tid på campingvogna med familien i Helgeroa, hvor jeg befinner meg nå. Jeg kunne laget et kjempelangt innlegg om denne sommeren, men det blir fryktelig uinteressant å lese. Kort fortalt, og veldig klisjé-aktig: Denne sommeren har vært fantastisk og totalt uforglemmelig! 

Kommenter her

00:01Men så ble det høyvann...Har hatt en superkoselig dag med Benedicte i Helgeroa, hvor det endte med kveldstur og spontant-fullt-påkledd-bading. 

Kommenter her

Ny kjole, ny veske og brunt hår
Kjøpte kjolen på h&m for 199, vesken fikk jeg av bestemor, vet ikke hvor gammel den er, men jeg elsker den, synes den er dritfin OG det er ekte skinn! Også måtte jeg bare farge håret, etter at hårfargen har ligget uendelig lenge og bare ventet på å brukes.

Kommenter her

Reinværsdag


Kom hjem til låst hus, hvor nøklen min selvfølgelig var inne i huset. Etter mye "hvordan faen skal jeg komme meg inn!?!?!?!?"-ish, fant jeg en stige, klatret opp på taket og satt en halvtime og prøvde å fiske opp vinduet. Følte meg litt spiderman da jeg endelig kom inn i huset, kliss klass. 

Dagen i går var kjempefin! Det ble en utrolig fin kveld, med grilling og slikt.
//BILDENE ER TATT AV NORA.Kommenter her

UV sommerleir 2011


Nå er jeg hjemme etter fire helt fantastiske dager på Hove leirsenter. Det var superkoselig! 

Dag 1:

Dag 2:Dag 3:Har kost meg utrolig mye, og det har også vært lærerikt OG jeg møtte min favoritt politiker Helge Solum Larsen <3 Pluss at Trine Skei Grande og Odd Einar Dørumvar der, og flere andre som jeg ikke husker navnet på. Også var Espen Ester der og holdt et utrolig festlig foredrag som fikk alle til å le. Hun er kul. Ellers var det fotballturnering, eurovision, bading, spilling, og jeg ble kjent med kjempemange nye mennesker. Kan nesten ikke vente til nesteår!

Kommenter her
hits