Pult ost gir meg hode pine

Æsj, spydde nesten da jeg skrev overskriften. Jeg er ekstremt oppmerksom på orddelingsfeil. Må nok kalle det en uvane, men det er så utrolig frustrerende når folk skriver "Hytte kos" eller den originale (som er på Meny der jeg bor) "Ananas biter". Jeg får nesten angst og blir lei med på vegne av folk som ikke vet forskjellen på tunfiskbiter og tunfisk biter. Misforstå meg rett da, jeg vil ikke være personlig mot de som skriver sånn, det er bare det at orddelingsfeil er det absolutt verste jeg vet. Sukker biter ikke, tunfisk biter ikke, ananas biter heller ikke!

Enhver person med respekt for seg selv vet at det heter Sukkerbiter. 

 

Nytt eksempel:

Asparges topper og biter. Høres ikke bra ut, jeg visste ikke engang at den var levende. De er vi altså livredde for, siden de både topper OG biter. Vet ikke helt hva å toppe er, men det er helt sikkert veldig farlig. Eller snø freser. Den ville jeg ikke vært i nærheten av. Høres ut som en veldig sint hund.

 

Dette får meg til å ønske å bli lærer. Elever som skriver kontor pult eller sukker biter, ville fått stryk av meg.

Dato: 17.12.2011   Kl: 16:18   Kategori: Annet   Kommentarer: 9
"Jeg har gode venner som kommer på syke besøk"

- Statusoppdatering fra person som ble unfriendet noen minutter etterpå

Skrevet av: Kenneth
17.12.2011-16:20

Så enig!!!

Skrevet av: Susi
17.12.2011-16:22

Eniig! Har også konkurranse på bloggen min, bli med? :)

Skrevet av: Kwie @ Kwie.blogg.no
17.12.2011-16:23

Hahah, synes det er ganske morsomt jeg. xD Hvertfall når det er ting som "ananas biter", "Veranda dør" osv. xD Men irriterende noen ganger og ja. :p

Skrevet av: Herman
17.12.2011-16:23

sv: tusen takk:)

søt blogg du har!

Skrevet av: Caroline Marie
17.12.2011-16:25

Tvilling pult, grillet okse lever (y)

____________________

Kan vel få sikte til min norsktentamen som handlet om akkurat det:

Det går en ræv i gata

Her om dagen gikk jeg i butikken og skulle handle, og hva så jeg da? "Grillet okse lever", stod det på skiltet inne i butikken. Jeg stoppet en ansatt og begynte å forhøre meg. Hvordan gikk det egentlig med oksen? Hadde han mange brannsår? Den ansatte kikket rart på meg. Først da jeg spurte om de ikke hadde litt okselever, isteden for en levende grillet okse, steg rødmen i kinnene hans. Forøvrig så solgte butikken også lamme lår. En ting er det at dyr og mennesker er lamme i lårene, men dette her ble jo nesten diskriminering!

Samme dagen surfet jeg litt rundt på internett, jeg skulle jo tross alt flytte og jeg trengte flere møbler. På en kjøp og salgside fant jeg ei dame som solgte en åtte år gammel tvilling pult. Jeg løftet opp telefonrøret for å snakke med denne stakars tvillingen. Ikke nok med at han eller hun var blitt pult, tvillingen skulle faktisk selges også. Det var ei dame som tok telefonen og hun truet med å melde meg til politiet! Er det noen som skulle ha sitte inne i buret, så var det i alle fall ikke meg, det var da ikke jeg som hadde pult en åtte år gammel tvilling!

Postbilen stoppet utenfor og jeg gikk ut for å hente inn avisa. Hovedartikkelen handlet om to kidnappere som hadde kidnappet en mann, der den ene hadde holdt han som gissel, og den andre hadde stått vakt utenfor. Han som hadde stått utenfor hadde sendt den andre kidnapperen en tekstmeldig der det stod "Skyt han ikke vent på meg". Dette kan jo oppfattes på to måter, så på grunn av et glemt komma, ble denne stakkars mannen død. Gramatiske feil er noe jeg alltid har irritert meg over, og nå var et komma altså forskjellen mellom liv og død!? Det skulle ikke vært lov, det.

Etter en ganske så dramatisk kveld la jeg meg til å sove. Ja, så dramatisk hadde det vært at jeg ikke en gang hadde orket å kle av meg klærne mine! Neste morgen våknet jeg av at jeg holdt på å bli kvelt. Jeg stormet inn på doen og kastet opp, og blant alt spyet som svømte rundt i do så jeg noe blankt og skinnende. Gullkjedet mitt hadde visst gått i stykker i løpet av natten, og jeg hadde nesten klart å svelge det! Så stemte det altså at "morgenstund har gull i munn", men så farlig hadde jeg da aldri trodd at det ordtaket skulle bli!

Jeg måtte løpe til bussen for å rekke den, det var tirsdag og jeg måtte på jobb. På bussholdeplassen stod også min nye nabo som akkurat hadde flyttet til byen min. Helt ut av det blå begynte hun å rope: "Se, en ræv!". Jeg prøvde å ignorere den merkelige oppførslen hennes, det gikk da ikke an å rope ut slikt? Damen ga seg ikke, hun begynte til og med å riste i armen min for å få min oppmerksomhet. For å roe ned dette hysteriske kvinnemennesket, snudde jeg meg, den måtte jo være ganske merkelig denne rompa, så ivrig som hun var etter å vise meg den. Synet som møtte meg var ikke som forventet, der midt ute i veien stod det en liten rev! At rev var "ræv" på hennes dialekt kunne da ikke jeg vite. Heldigvis kom bussen og jeg kunne komme meg bort fra denne pinlige hendelsen.

Vel framme på jobben satte jeg med ned for å lese e-posten min, slik jeg hadde gjort hver eneste dag i mange år. I innboksen min var det en e-post jeg la spesielt merke til, så jeg klikket for å åpne den. Det var reklame for en ny reastaurant som het "Spise rie". I sommer da jeg hadde vært på ferie i hovedstaten hadde jeg spist på et sted som het Spiseriet, men dette var da noe helt annet! Skulle man nå begynne å spise gravide kvinner som hadde rier? Dette landet ble bare merkligere og merkeligere for hver dag som gikk!

Selv om jeg ikke ble kvitt denne forferdelige tanken, så hadde jeg bestemt meg for å spise ute i kveld. Da jobben var overstått tuslet jeg ned til kaia for å spise på en pizzarestaurant, det var jo så mange som hadde sagt så mye positivt om denne restauranten. Jeg kan si jeg fikk litt av et sjokk, for det som møtte meg da jeg kom fram var et skilt med teksten "Pissa i fryseren 80 kroner". Da fristet det mye mere med disse lamme lårene, som de solgte på matbutikken.

Jeg følte meg plutselig så fremmed, dette landet var jo ikke slik det en gang hadde vært! Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å sette meg ned forran min bærbare PC for å bestille en reise sydover. Problemet var at de ikke solgte flybilletter lenger, nå solgte de kun fly billetter. Jeg visste jo ikke hvordan man skulle fly en billett, hvis det i det hele tatt var mulig da? Det endte med at jeg la meg til å sove. Disse dagene med lamme lår, en levende grillet okse, en pult tvilling, gramatikkfeil som skiller mellom liv og død, ræver i gata, det å nesten dø av et ordtak, spise rier og piss og det å måtte lære å fly billetter ble rett og slett for mye for meg. Hvor ble det egentlig av det norske språket? Ikke vet jeg.

Haha, sorry for ekstremt lang kommentar.

Skrevet av: Elise Amanda
17.12.2011-16:51

Før du henger ut folk som ikke har helt styr på orddeling burde du ta an titt gjennom innleggene dine. Her om dagen, da du skrev om danseforestillingen, skrev du "det var kjempe fint å se på". Om jeg ikke tar helt feil skrives det "kjempefint".

Skrevet av: ;)
18.12.2011-23:22

Edit* "alle var kjempe flinke" det skrives "kjempeflinke"

Skrevet av: ;)
18.12.2011-23:27

^ Haha! Skrev litt fort.. Om jeg ikke husker helt feil, var jeg veldig stresset og trøtt på grunn av en skoleoppgave og ikke istand til å konsentrere meg så mye ;)

Skrevet av: Julie Helene
23.12.2011-19:28

hits