Slankebok for barn ned til 4 år

(Innlegget er lånt fra >denne< bloggen, fordi jeg ville videreføre budskapet)

Forfatteren Paul Kramer hadde sikkert gode intensjoner når han skrev boken. Han vil nok hjelpe overvektige barn til å spise mindre og trene mer. Men det er veldig veldig trist. Håper ingen barn leser boken. Åpenbart har ikke de dårlige rådene fungert spessielt bra for han heller. Hvordan skal vi forvente at små barn skal klare å gå sultne når voksene ikke klarer det? Dette er galskap og det er dags for at alle må innse det.

Boken er rettet mot barn ned i 4års alderen og forteller om en ung tenåring som heter Maggie. Maggie er fet og blir mobbet på skolen. Men ved å begynne å spise mindre og trene mer, blir hun smal, stjerne på fotballlaget og populær på skolen.

På nettet vimler det av protester mot boken på nettet som skal publiseres i oktober. Er dette en nødvendigt budskap for å vende fedmeepedemien som også påvirker barn? Boken er en perfekt illustrajon på missoppfattelsen bak fedmeepedemien. Vi spiser dårlig mat (sukker, ren stivelse) som gjør oss sulten og får oss til å spise formye. Men de fleste tror ennå at løsningen er å bare ignorere sulten og trene mer, istedet for å gjøre noe med årsaken. Naturligvis fungerer det ikke. Voksne blir fetere i hele vestverden. Og når det samme hender barn gir vi dem de samme dårlige rådene.

Problemet er at det ikke er et fire år gammelt barn sin feil at hun blir overvektig. Hun handler ikke maten. Hun lager ikke maten. Om foreldrene hadde gitt henne bra mat, uten rent sukker og stivelse, hadde hun sansynligvis aldriblitt overvektig fra starten av. Det er ikke det overvektige barnets feil. Så vi skal selvfølgelig ikke legge ansvaret på å løse problemet på hennes skuldre. I en mindre gal verden hadde foreldre istedet sørget for at barnet hadde fått tilgang til bra mat uten større mengder sukker og stivelse.

Her er et intervju av forfatteren av boken "Maggie goes on a diet" Trykk her eller på bildet for å se intervjuet!


 

Aktuellt intervjuet dr Anderas "kostdoktorn" Eenfeldt om boken. Intervjuet starter 23 minutter og 14 sekunder inn i sendingen. Trykk her eller på bildet  for å se innslaget.

 

Dato: 27.08.2011   Kl: 15:06   Kategori: Annet   Kommentarer: 2
saay what!

Skrevet av: Lena ♥
27.08.2011-15:07

Shit. Det er jo sykt.

Skrevet av: Vemund Eldegard
27.08.2011-15:18

hits